Verslag 1

Beste lezers,

Aangezien jullie vol ongeduld zitten te wachten op de avonturen van onze Europafietser komt hier alvast een berichtje van het thuisfront.

Inderdaad … na een korte nacht (voor Ewan misschien een slapeloze?) werd hij op zondagmorgen 3 maart opgewacht aan de vertrouwde scoutslokalen in Lubbeek. Extra vroeg uit de veren was het voor de talrijke vrienden, familieleden en andere sympathiesanten. Een kop warme koffie en broodje (kwestie van het zondagmorgengevoel toch niet helemaal te moeten missen) maakte hopelijk veel goed. Het stralende lentezonnetje kon de scouts van Lubbeek evenwel nog niet echt bekoren (hun zware fuifnacht zal er wel voor iets tussen gezeten hebben) maar voor Ewan was het zeker en vast een hart onder de riem na al die natte ellende van de vorige maand.

Met als afscheidswoorden: "Tot in oktober, dan ben ik terug bij de kapoenenleiding!" en onder een luid applaus liet hij de scoutslokalen achter zich en fietste richting Dinant …

Onze fietser heeft zich deze week een weg gebaand door de Franse Champagnestreek en met de eerste lentedagen en het Centraal Massief reeds achter zich begint hij stilaan in de Mediterrane sfeer te komen. Campings zijn momenteel nog niet vaak open dus heeft hij deze week wel het één en ander moeten verzinnen om onderdak te vinden.

Dinsdag hoopt hij in Carcasonne de plaatselijke bibliotheek te kunnen inpalmen om zo zijn belevenissen door te mailen.

En dan, beste lezer, laten we hem zelf aan het woord. Dus nog even geduld en alvast bedankt voor je interesse.

Het thuisfront.

 

©2002 iWEB