Verslag 10
AL 5000 KM IN DE BENEN (Week 8 : 21 april- 27 april)


Hallo,
In Frankrijk is de wielersport populair, zoveel staat vast. Maar een eenzame fietser, met verbrande handen van te lang in de zon te rijden, da’s uit het leven gegrepen ! Overal waar ik toekom willen mensen weten hoe het is om zo alleen Europa door te trekken, en menige dame van middelbare leeftijd (sorry, mama !) voelt haar moederhart spreken en wil mij dan ook onder haar hoede nemen.

De 6 weken in Spanje behoren al tot het verleden en ik kan weer volop (of ongeveer toch) converseren met de plaatselijke bevolking.
De lange uitgestrekte naaldbossen van de Landes werk ik af in 2 dagen (150 km. per dag). Het is heet en ik heb wind tegen. Ik neem de overzetboot over de Gironde om Royan te bereiken en meteen zitten de eerste 5000km er op.

Ik ben een beetje gehaast (tegen mijn principes natuurlijk !) maar op het einde van deze week krijg ik bezoek van papa, Robin en Adriana. Aangezien zij (met de wagen nota bene) niet te diep in Frankrijk willen rijden, moet ik ze zo dicht mogelijk tegemoet FIETSEN ! Dat betekent dat ik 4 opeenvolgende dagen 150 km per dag doe ! Van ongelijke kansen gesproken !

Eindelijk morgen twee rustdagen in het vooruitzicht: we schrijven vrijdag 25 april en ik zoek een camping in Mervant (Vendee). Even onderhandelen met de campingleidster en voor een zacht prijsje mag ik mijn tentje opslaan en zelfs mijn website bekijken !
‘Madame’ van de camping kijkt mij verwonderd aan als ik mijn website open : « Mais c’est vous sur cette photo » « Bien sûr, Madame ! » Van dan af ben ik de plaatselijke vedette ! A bientôt !

 


©2002 iWEB