Verslag 17
Bezoek aan de KOGA MIYATA fabriek: maandag, 3 juni 2002


Hallo,

Het wordt even zoeken in Heerenveen: de KOGA MIYATA fabriek ligt verscholen in een industriepark aan de andere kant van de stad en dat is nu niet bepaald mijn dagelijks territorium. Een half uurtje later dan gepland komt ons fietsend gezelschap aan. We worden hartelijk verwelkomd door Hans, de sympathieke medewerker. Net op tijd voor een bakje troost - en ik die dacht dat Nederlanders enkel thee dronken.

De fiets verdwijnt richting atelier : hij krijgt een complete revisie, en elk onooglijk probleempje wordt verholpen. Van een verwenkuur gesproken, voor mijn vermoeide lijf en benen is er niets voorzien, of wat had je gedacht?
Terwijl de fiets onder deskundige handen wordt genomen krijgen wij een volledige rondleiding in de kraaknette fabriek. Meteen valt ons de ontspannen werksfeer op : hier wordt op mensenmaat gewerkt waarbij kwaliteit en niet kwantiteit de hoofdrol speelt.
We slaan een babbeltje met de werknemers, die stuk voor stuk over een meer dan gerechtvaardigde portie beroepstrots beschikken ! Elke fiets gaat hier dan ook de deur uit vergezeld van een pasje ingevuld en ondertekend door de monteur.
Ik knik veelbetekenend naar onze Jens. Zouden wij het wagen, een ritje op de super tandem? Onder het goedkeurend oog van Hans en onder luid applaus trappen wij met dezelfde cadans door de fabriekshal voor een mini toer !
In de showroom gaat iedereen aan het dromen. De keuze aan fietsen is dan ook overweldigend en iedereen heeft wel een voorkeur. « If I were a rich man »: dit liedje spookt door menig hoofd vandaag ! Dank zij de genereuze sponsoring van KOGA MIYATA ben ik al drie maand « a very rich man », en dan bedoel ik nog niet eens op financieel vlak !
Hartelijk dank aan Hans en aan de mechaniekers van KOGA MIYATA in Heerenveen voor een leerrijke dag ! En zoals men in Friesland zegt: " Oant Sjen" …

 


 

©2002 iWEB