Verslag 2

Beste lezers,

Zoals beloofd trachten we deze website wekelijks van nieuw leesvoer te voorzien. Nochtans blijkt het voor Ewan niet zo eenvoudig om regelmatig de website te bezoeken. Tot nu toe is het hem nog niet gelukt en hij zal nu ook met de gewone post of eventueel per fax berichtjes doorsturen. Maar, trouwe webbezoekers, niet getreurd, hier op het thuisfront sijpelen de SMS-jes, postkaartjes en telefoontjes binnen, dus ook deze week zullen wij jullie van de nodige nieuwtjes voorzien.
Het is nu zondag, 17 maart en gisterenavond kregen wij een langer –amaai die rekening! - telefoontje van onze Ewan.
Guess what… !

Niet alleen geniet hij daar van schitterend weer maar hij heeft het ook klaargespeeld om zonder nat te worden van Lubbeek naar de Spaanse Costa Brava te fietsen!

Voor vandaag staat Barcelona op het menu, wat niet zo'n verstandige keuze blijkt, want als we de nieuwsbeelden moeten geloven is hij niet de enige die Barcelona dit weekend met een bezoekje vereert……!!!

Nu, even samenvatten hoe deze week er uit zag:
Zaterdag 9 maart fietste hij van Vichy – da’s flauwer brouwsel dan de champagne van vorige week! – richting Aubenas in de Ardèche. Na de nodige dagelijkse kilometers in een stralend lentezonnetje kwam hij toch wel enigszins vermoeid aan bij de zoveelste gesloten camping. Z’n charmes heeft hij weer eens bovengehaald en ziedaar weer kon hij rekenen op een bedje dat gespreid klaarstond voor hem!
Met Nîmes en Carcasonne achter zich en met een minder goed weersvoorspelling voor de Pyreneeën voor zich koos hij voor de grensovergang dichter bij de kust. 11 dagen onderweg is hij nu en vanaf nu is het niet meer "Bonjour" maar "Buenos dïas". Via Milas en Tossa del Mar bereikte hij – bij een temperatuur om een ijsje te doen smelten - Palamas aan de Costa Brava.

Het eenzame toeristje op de fiets in het Franse binnenland wordt stilaan omring door hordes wielerfanaten! Benieuwd of hij al bruine kuiten heeft!

Hasta la semana proxima!
Het thuisfront.

 

©2002 iWEB