Verslag 3

Beste lezers,

Er is hoop voor wie smacht naar een persoonlijk tekstje van Ewan. Donderdag neemt hij een rustdag in Granada en probeert daar op het Internet te geraken! Ondertussen krijgen jullie, zoals beloofd, de gebeurtenissen van deze week via het thuisfront voorgeschoteld.

Tja, terwijl wij hier vorige week op onze honger zaten wat zon betreft, kreeg Ewan meer dan een dagschotel zonnestralen geserveerd! Wat wil je, de Spaanse costas in maart, zonovergoten met geurende sinaasappelbloesems en ontluikende bloemen.
Na een bliksembezoek aan Barcelona (de betogingen van vorig weekend indachtig) verdween onze fietser richting zuiden met Salou, Castellon en Valencia als belangrijkste steden.
De Ebrodelta kwam aan de beurt en enkele dagen later was het afzien op enkele heuse ‘cols’ nabij Denia.

Woensdag 20 maart is het en de kilometerteller staat al op 2000. Nog 10 keer zo ver gaat de reis maar Ewan heeft er nog altijd de moed in.
Steeds weer dezelfde vraag wordt hem gesteld: "You alone with bicycle?" Of het nu Nederlanders, Fransen of Spanjaarden zijn, allemaal zijn ze verwonderd over deze ‘eenzame’ fietser, die zich op het strand neervlijt met naast hem niet - voor zover wij hier weten! - plaatselijke schone, maar een stoere trekkersfiets met alle toebehoren. Af en toe neemt Ewan een frisse duik maar eerst kijkt hij wel uit naar een vriendelijke toerist die een oogje in het zeil wil houden over zijn tweewielertje!

De mooiste stad deze week was volgens hem Valencia, met zijn tropische uitgestrekte parken. Maar de topdag was ongetwijfeld dinsdag 19 maart: een verwendag bij onze Bobonne en Bompa! Op de terugtocht van hun overwintering in Malaga, konden zij natuurlijk niet nalaten hun kleinzoon te vertroetelen met een voorkeursbehandeling!

Als je weet hoeveel een 10 tal pannenkoeken, Gents stoofvlees en frietjes wegen dan weet je meteen het antwoord op de vraag: Is Ewan al afgevallen na 2 weken zwoegen?

Het thuisfront

P.S. Nieuw op deze site:
Klik MEDIA en u kan al een deel krantenartikels over Ewan lezen alsook postkaartjes van hem.
Eveneens bij MEDIA kan je een interview van Ewan horen op Radio2.
Klik het logo "Ewan’s vertrek op TV-Lokaal" en je ziet een heel leuk filmpje over zijn vertrek!

 

©2002 iWEB