Verslag 5

Beste lezers,

"La Semana Santa", als Ewan deze week één Spaans begrip heeft geleerd dan is dit het wel. Ook Andalusië ontsnapt niet aan de processies, de Spanjaarden nemen massaal vakantie en de eerste kippenbilletjes gaan de barbecue op. Voor ons begint een zonovergoten paasvakantie, maar de weergoden hebben het niet zo op Spanje voorzien… Tja, 't kan niet altijd rozengeur en zonneschijn zijn!
Tof Paasweekend voor Ewan! Dit weekend kampeert hij samen met enkele scoutsvrienden en hun ouders, de Lubbeekse familie De Smedt-Costeur. Mama Marianne nam enkele kiekjes en doet het relaas ……………

De Alpujarra (in Andalucía) leek ons een prachtige streek voor een weekje vakantie. Omdat Valentijn liever thuis bleef (hier ben je zekerder van ‘t mooi weer) waren we met ons zessen: Dirk en ik, Floris, Tobias, Sebastiaan en Marieke.
De sms-afspraak die Sebastiaan met Ewan op de camping in Pitres had gemaakt was als bij wonder gelukt! Techniek staat voor niets.
Vanaf Granada lange en vooral steile kronkelwegen die de motor deden knarsen. De beklimming per fiets met heel wat bagage lag dus niet voor de hand. We verwachtten een afgepeigerde uitgeputte graatmagere schim te zien van wat eens een veelbelovend Lubbeeks atleet geweest was. Forget it! Ewan zag er bruinverbrand, fit en vrolijk uit. Misschien een klein beetje hologig, doch na enkele kilo’s bananen, een ovenvol Spaanse broden en een batterij kippen met ettelijke vaten curry was dat euvel verholpen.
Het was heel plezant om een paar dagen (van zaterdagavond vóór Pasen tot maandagnamiddag) samen te kamperen. Ewan had veel te vertellen over die eerste vier weken fietsen en hij was heel enthousiast. Hij had de buurt van de camping al verkend voor wij aankwamen, dus kon hij ons helemaal briefen over de bakker, de beenhouwer en de supermercado. En wie had gedacht dat we met Ewan ooit van gedachten zouden wisselen over recepten en wasproducten!
We hebben ook samen naar een "krachtbron" gewandeld: het water van de bron bevat zoveel ijzer dat het naar puur metaal smaakt. Als dat niet helpt om de bergen op te fietsen weet ik het niet!
Nog een prachtige reis verder, Ewan, en veel plezier met de "vlo"!

Marianne Costeur.

P.S. Bedankt Marianne! Ewan vertelt zelf zijn verhaal in een volgend verslag. Tot later!
Het thuisfront.

 

 

©2002 iWEB