Verslag 7

GEDAAN MET ZOMEREN ( week 5 : van 1 april tot 8 april )

Hallo allemaal,
Wie bij Andalusië denkt aan schroeiende hitte, zonovergoten landschappen en af en toe woestijnachtige gevoelstemperaturen moet ik toch lichtjes ontgoochelen. Wellicht is dit zo voor de rest van het jaar, maar jammerlijk genoeg niet de twee weken dat ik het doorkruis. De zomer van de Spaanse costa’s kan ik nu wel vergeten, maar niet getreurd – er is meer in het leven dan een regenachtige dag!

Na het ontspannen weerzien bij de De Smedtjes staan Torremolinos en Nerja op het reisschema. Op een klip, boven een rij zandbaaien ligt dit modieuze vakantieoord.
Ook de fietstocht naar Ronda – gebouwd op een zware kalkrots boven een zeer diepe kloof - zal ik niet licht vergeten : meer dan 7 uur in weer en wind zwoegend met mijn hele huishouden de bergflanken op : je zou voor minder sterretjes zien ! …… Of misschien komt het door de verblindende witte muren van dit « pueblo blanco » bij uitstek.
Het is paasvakantie, wat dus betekent dat ik af en toe ook Belgische toeristen ontmoet. Maar ook Douglas, een Engelse trekker van 57, die mij leert koken ! Weet je bijvoorbeeld hoe je de lekkerste kaassaus maakt ? Je neemt een blokje smeerkaas met een scheutje water, laat dit smelten en… klaar is kees (of kaas in dit geval !).
Grappig is het als ik in een dorpje stop en de mensen me aanspreken. Ik zeg gewoon altijd "si, si" en zo gaat dat soms 10 minuten door!
Vorige week vroeg ik een man de weg en zijn vrouw trakteerde me op de beste macaroni aller tijden en gaf me nog eten mee ook, speciaal voor "ciclistas" zei ze, maar voor de rest verstonden we elkaar niet.

In Sevilla, de hoofdstad van Andalusië en gelegen aan de oever van de Guadalquivir, ben ik aan een rustdag toe en dank zij de regen worden dat er zelfs twee. Veel tijd om de toerist uit te hangen want de vuile was doen is er deze keer niet bij : Geen zon, geen waslijn !
Voor wie ooit in Sevilla op zoek is naar een camping : een gouden tip : Kijk omhoog, zoek een landend vliegtuig en in het verlengde van de landingsbaan vind je …. jawel, de camping. Slaapwel !


 

©2002 iWEB